Köszöntés

Üdvözöljük az Egészségtudományok Doktori Iskola honlapján!

Doktori Iskolánk a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán a Népegészségügyi Iskola gondozásában működő „megelőző orvostan és népegészségtan” önálló doktori programból jött létre 2001-ben. A doktori iskola oktatógárdájához a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Kaposvári Egyetem nemzetközi szinten is elismert, tudományos minősítéssel rendelkező oktatói/kutatói/ szakemberei (köztük az epidemiológia, a környezet-egészségtan, a genomika, az egészségfejlesztés, az egészségügyi közgazdaságtan, a demográfia, az egészségpolitika, a sugáregészségtan, a foglalkozásegészségtan művelői) csatlakoztak.

Az Egészségtudományok Doktori Iskola alapvető feladatának tekinti olyan tudományos fokozattal rendelkező szakemberek képzését, akik a magyar népegészségügyi kutatás és/vagy a felsőfokú szakirányú képzés számára nemzetközi színtű humán erőforrást jelentenek, alkalmasak olyan alap és alkalmazott kutatások végzésére és irányítására, melyek eredményei a népbetegségek etiológiájának tisztázását, új prevenciós célpontok azonosítását teszik lehetővé, ill. közvetlen vagy közvetett módon a magyar lakosság korai halálozásának mérséklését, a népbetegségek okozta betegségterhek csökkentését eredményezik.

A doktori iskola megalakulásának évéhez (2002) viszonyítva 2019-re 17-ről 67-re nőtt az akkreditált oktatók száma, közülük 11-en rendelkeznek az MTA doktora fokozattal. A doktori iskola MAB értékelés alapján megfelelt törzstagjainak száma 10 (7 egyetemi tanár, 3 egyetemi docens). A doktori iskolában fokozatot szerzett hallgatók közül többen ma már az EGDI témavezetői/oktatói. Ez a humán erőforrás az Egészségtudományok Doktori Iskola magas színvonalú, folyamatos, fenntartható és koherens működésének biztosítéka.

Dr. Ádány Róza
egyetemi tanár, a Doktori Iskola vezetője

Frissítés dátuma: 2019.04.15.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.