Kiváló sportolókat díjaztak

2021, október 20 - 09:26
Elismerő okleveleket vehettek át a Debreceni Egyetem kiemelkedő sportolói a Sporttudományi Oktatóközpontban. A keddi díjátadón azokat a hallgatókat jutalmazta a DE, akik a yoUDay napján tartott ünnepélyes díjátadón edzőtáborozás, vagy külföldi verseny miatt nem lehettek jelen.

Lenténé Puskás Andrea, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatóhelyettese elmondta, hogy az eseményen megjelent négy díjazott felkészülését jelentősen megnehezítette a COVID-19-járvány, de így is nagyszerű eredmények születtek, a sportolók példaértékűen teljesítettek a sportágukban, és kiválóan szerepeltek a hazai és a nemzetközi megmérettetéseken.

A Debreceni Egyetem rektora kimagasló sport teljesítményéért Kiváló sportolói kitüntetésben részesítette Rivasz Tóth Norbertet, a DE jogi felsőoktatási szakképzésben tanuló hallgatóját, aki a Tokióban megrendezett XXXII. Nyári Olimpiai Játékokon gerelyhajításban képviselte hazánkat és a Debreceni Egyetemet. Bár sérülés is hátráltatta a felkészülését, a 22. helyen végzett.

Elismerésben részesült Senánszky Petra uszonyos úszó sport- és rekreációszervezés szakos hallgató, aki 2021-ben az uszonyos úszó világbajnokságon 1. helyezést ért el női 100 m uszonyos gyorsúszásban (5 éve veretlen ebben a számban), női 50 m uszonyos gyorsúszásban, valamint a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó tagjaként is első lett. A gyorsváltó világcsúccsal nyerte meg a versenyt, ezzel a 2022-es uszonyos úszó világjátékokra is kvótát szerzett. Emellett a sportolónő a 2021-ben megrendezett Európa-bajnokságon női 50 m gyorsúszásban olimpiai B szintet úszott.

Elismerést kapott Ökrös Janka sport aerobikos jogászhallgató, a Debreceni Flex-HD SE sportolója, aki a Bakuban rendezett világbajnokságon harmadik helyezést ért el és kvótát szerzett a jövő évi Világjátékokra, valamint az olaszországi Pesaroban idén ősszel megrendezett Európa-bajnokságon aerodance kategóriában nyert aranyérmet a csapattal.

Szintén elismerő oklevelet vehetett át Krajcsi Bence, a DEAC futsal csapatának kapusa, aki sport és rekreációszervezés szakon tanul, a 2020/2021-es nemzeti bajnokság első osztályában 4. helyen végzett csapatával és meghívást kapott a felnőtt futsal válogatottba.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.